Begeleiders

ERNA KNIKKER

afbeelding-erna-knikkerYoga beoefen ik al bijna 30 jaar, waarvan de afgelopen 8 jaar intensief. In juni 2011 rondde ik de vierjarige beroepsopleiding yogadocent af bij de Stichting Yoga & Vedanta, waar Dingeman Boot o.a. Vipassana meditatie doceerde en me enthousiast maakte voor mediteren. Bij hem en bij Douwe Tiemersma van het Advaitacentrum in Gouda volgde ik aanvullende yoga- en meditatielessen en satsangs. Ik volg regelmatig bijscholingen op yogagebied bij erkende leraren en bij de Vereniging Yogadocenten Nederland, waarvan ik lid ben. Daarnaast volg ik Vipassana meditatieverdieping bij Joost van den Heuvel-Rijnders. Ik ga elk jaar naar een (weekend) retraite, bij verschillende leraren. Verder geef ik met veel plezier Hatha yogalessen bij o.a. Stichting Yoga Zwolle en bij Stichting Welzijn Ouderen in Dalfsen.

Yoga- en meditatie-beoefening geeft mij handvaten voor alles wat zich aandient in mijn dagelijkse leven en steunt me om in het hier en nu te leven. Het geeft me vertrouwen dat mijn levenspad goed is zoals het loopt. De beoefening leert me dat ik mezelf kan blijven, ook als er zich veel veranderingen aandienen die komen en gaan. Het loslaten van situaties is een ‘tweede natuur’ geworden. Sinds drie jaar begeleid ik vanuit mijn eigen kennis, ervaringen en enthousiasme mensen bij hun spirituele ontwikkeling bij de Stichting Vipassana Zwolle. De combinatie yoga en meditatie wordt door cursisten als heel inspirerend ervaren en er is ruimte en tijd om ervaringen te delen.

Telefoonnummer: 06-26895989
E-mailadres: yogaenzovoort@gmail.com

Stuur mij een e-mail!

FOEKELINA VAN RIJSSEL

afbeelding-foekelina

Docent beeldende kunst en vormgeving . Bestuurslid van de stichting.

Vanaf mijn 20e ben ik geïnteresseerd  in yoga en meditatie. Ik heb het lange tijd zonder onderricht incidenteel beoefend waardoor mijn ervaring aan de oppervlakte bleef. Ongeveer 9 jaar geleden ben ik begonnen met yoga en meditatie bij Dingeman Boot. De aanleiding was een gevoel van overspannenheid door te grote drukte.  Sinds ik het met regelmaat beoefen merk ik  duidelijk de positieve invloed die het mediteren op mijn leven heeft. Als ik b.v. na een drukke dag enkele yoga oefeningen doe en daarbij een korte meditatie is het alsof ik weer ‘nieuw’ in de dag sta. Ook blijf ik dichter bij mijzelf. Het geeft evenwicht en rust.

Ik verdiep mijzelf verder door het regelmatig volgen van een retraite en cursussen zoals ‘Boeddhisme en meditatie’ bij Joost v d Heuvel, ‘dhamma verdiepingscursus’ bij Marij Geurts en Joost v d Heuvel en yogalessen bij Koos Zondervan.

Ik sta met heel mijn hart achter de Vipassana meditatie en zet mij daarom graag in voor de stichting.

Telefoonnummer: 06-31783795
E-mailadres: famvanrijssel@gmail.com

Stuur mij een e-mail!

 

MARJA SCHOKKER

afbeelding-marja-schokkerIn 2006 ben ik gestart met meditatie-beoefening bij Dingeman Boot. Al jaren daarvoor oefende ik met emotioneel lichaamswerk en yoga. Zolang ik mij bewust ben, heb ik grote nieuwsgierigheid naar hoe het leven en de mens, met al zijn gevoelens en zijn gedachten in elkaar steekt. Ik ben getroffen door Vipassanameditatie, een eenvoudige meditatievrom, die mij helder inzicht geeft hoe de reactiviteit van de mind werkt. Meditatie helpt me om vriendelijker te zijn voor mezelf en anderen en meer rust en kalmte te ervaren in mijn leven. Dat komt goed van pas in mijn moeder-zijn, partner-zijn en in mijn werk als trainer binnen de verslavingszorg. Vanuit een eigen trainingsbureau geef ik Mindfulness en Compassie trainingen in Zwolle.

Het boeddhisme geeft me inspiratie en handvatten om gemakkelijk om te gaan met de ervaringen in het leven. Ik voed me graag met retraites en cursussen over het boeddhisme zo heb ik o. a de dhammaverdiepingscursus afgerond in 2016. De afgelopen jaren heeft het vergoten van compassie mijn special aandacht gehad en ik verdiep me nu in interpersoonlijk Mindfulness (Insight Dialogue). Dit zul je ook herkennen in de meditatie-avonden die ik begeleid op de donderdag.
Ik vind het fijn elkaar te ontmoeten, elkaar te inspireren en te ondersteunen in de stroom van het leven.

Telefoonnummer: 06-29266525
E-mailadres: marja.schokker@kpnmail.nl

Stuur mij een e-mail!