Begeleiders

ERNA KNIKKER

Yoga beoefen ik al bijna 30 jaar, waarvan de afgelopen 8 jaar intensief. In juni 2011 rondde ik de vierjarige beroepsopleiding yogadocent af bij de Stichting Yoga & Vedanta, waar Dingeman Boot o.a. Vipassana meditatie doceerde en me enthousiast maakte voor mediteren. Bij hem en bij Douwe Tiemersma van het Advaitacentrum in Gouda volgde ik aanvullende yoga- en meditatielessen en satsangs. Ik volg regelmatig bijscholingen op yogagebied bij erkende leraren en bij de Vereniging Yogadocenten Nederland, waarvan ik lid ben. Daarnaast volg ik Vipassana meditatieverdieping bij Joost van den Heuvel-Rijnders. Ik ga elk jaar naar een (weekend) retraite, bij verschillende leraren. Verder geef ik met veel plezier Hatha yogalessen bij o.a. Stichting Yoga Zwolle en bij Stichting Welzijn Ouderen in Dalfsen.

Yoga- en meditatie-beoefening geeft mij handvaten voor alles wat zich aandient in mijn dagelijkse leven en steunt me om in het hier en nu te leven. Het geeft me vertrouwen dat mijn levenspad goed is zoals het loopt. De beoefening leert me dat ik mezelf kan blijven, ook als er zich veel veranderingen aandienen die komen en gaan. Het loslaten van situaties is een ‘tweede natuur’ geworden. Sinds drie jaar begeleid ik vanuit mijn eigen kennis, ervaringen en enthousiasme mensen bij hun spirituele ontwikkeling bij de Stichting Vipassana Zwolle. De combinatie yoga en meditatie wordt door cursisten als heel inspirerend ervaren en er is ruimte en tijd om ervaringen te delen.

Telefoonnummer: 06-26895989
E-mailadres: yogaenzovoort@gmail.com

Stuur mij een e-mail!

 

MARJA SCHOKKER

Marja Schokker

In 2006 ben ik gestart met yoga en meditatie-beoefening bij Dingeman Boot. Nadat ik vele vormen van meditatie en lichaamswerk heb geprobeerd ben ik geraakt door Vipassanameditatie, een eenvoudige meditatievorm, waardoor ik meer helderheid krijg in hoe de mind en zijn reactiviteit werkt en ik krijg meer zicht in de neiging overal op te reageren door te denken en te doen. Mediteren helpt me om te pauzeren in het midden van het hectische dagelijks leven en daardoor ervaar ik  meer kalmte en lichtheid. De afglopen jaren heb ik mij vooral bezig gehouden met ontwikkelen van vriendelijkheid en compassie, zowel naar mezelf als naar anderen. Het helpt me elke keer weer open en nieuwsgierig te zijn in contact met anderen , ook wanneer het moeilijk is.

Tijdens de meditatie-lessen bij de stichting geef ik veel aandacht aan het ontwikkelen van compassie. Ook oefenen we met Insight Dialogue (Interpersoonlijke mindfulness). Aangezien we in ons dagelijks leven ook continu in contact staan met anderen mensen is “mediteren in dialoog”, een zeer praktische aanvulling.

Sinds enkele jaren bestudeer actief het Boeddhisme door cursussen en retraites. In 2016 heb ik de dhammaverdiepingscursus afgerond en nu volg ik het intensieve CPP programma van Bodhi College (UK) met o.a. meditatieleraren als Christina Feldman en John Peacock.

afbeelding-marja-schokker

Fijn om elkaar te ontmoeten, te inspireren en te steunen in de stroom van het leven.

Telefoonnummer: 06-29266525
E-mailadres: marja.schokker@kpnmail.nl