Bestuur

GERARD SCHEFFERS (VOORZITTER)

afbeelding-gerard-scheffers

Heb een groot deel van m’n werkzame leven als verpleegkundige doorgebracht in de gezondheidszorg. Later gevolgd door verschillende functies in het management van de zorg. Sinds 2 jaar met pensioen. Vader van 3 zonen en heb inmiddels ook 3 kleinkinderen. Ik zie en ervaar ze als een grote rijkdom

Actief als vrijwilliger in een bestuurlijke functie in de thuis- en verpleeghuiszorg. Het voelt goed en zinvol om aan de andere kant van de tafel de zorg voor ouderen te helpen verbeteren.

Heb 5 jaar geleden kennis gemaakt met de yoga en meditatie . Het Boeddhisme heeft me geraakt en veranderd. In het bijzonder de vipassana meditatie.  In Nepal o.a. in een Boeddhistisch klooster een poosje meegedaan met de dagelijkse meditaties. Heb zo stukje bij beetje inzicht gekregen wie ik werkelijk ben en waardoor het lijden bij de mens wordt veroorzaakt. Maar ook dat er kracht zit in loslaten en eenvoud. Een voortdurend leerproces.

Wil  graag m’n kennis, ervaring en tijd inzetten om het werk van de stichting Vipassana Meditatie tot verdere groei te helpen brengen.

E-mailadres: info@vipassanameditatiezwolle.nl

Stuur mij een e-mail!

SONJA EIKENAAR (PENNINGMEESTER)

WIN_20160729_18_37_41_Pro (2)In 2010 ben ik in aanraking gekomen met de meditatie- en yogalessen bij Dingeman Boot. Als enthousiaste, als maar doorhollende doener zocht ik naar een manier om meer rust te vinden… vooral in en met mezelf. Meditatie en yoga zijn voor mij een prima manier om bewuster en liefdevoller te leven.

Naast mijn baan als bestuurssecretaresse bij een overheidsorganisatie ben ik freelance interieurstyliste en Feng Shui- en kleurprofessional. Daarin inspireer ik graag anderen. Èn ik ben trotse moeder van een prachtige dochter. Mijn passies liggen in reizen, fotografie, film.

ERNA KNIKKER , bestuurslid van de stichting. 

Yoga/meditatiebegeleider. Algemeen bestuurslid van de stichting. Yogadocent. Individueel begeleider.
In 2011 rondde ik de vierjarige HBO-beroepsopleiding tot yogadocent af bij de Stichting Yoga & Vedanta. Hier doceerde Dingeman Boot Vipassana meditatie en hij maakte me enthousiast voor mediteren. Aansluitend volg ik regelmatig verdiepende yoga- en meditatielessen, retraites en satsangs bij Dingeman en bij andere ervaren leraren, o.a. Joost van den Heuvel-Rijnders, Marij Geurts, Doshin Houtman en Jotika Hermsen.

Op het gebied van yoga volg ik regelmatig bijscholingen bij erkende leraren die aangesloten zijn bij Vereniging Yogadocenten Nederland, waarvan ik ook lid ben. Ik heb mij onder meer bekwaamd in de van Dixhoorn-methode (ademregulatie) en in energetische yoga.
Ik geef met veel plezier Hatha yogalessen bij de Stichting Yoga Zwolle, waar ik ook bestuurslid ben.
Sinds begin 2019 begeleid ik mensen individueel op maatschappelijk gebied en geef ondersteuning bij hun levensloop.

De Vipassanameditatie-beoefening geeft mij handvaten voor wat zich aandient in mijn dagelijkse leven. Het geeft me vertrouwen dat mijn levenspad goed is zoals het loopt en geeft me inzichten. Dit leidt ertoe dat ik levenskeuzes maak die bij me passen en het leert me situaties te aanvaarden waar ik geen invloed op heb. Dit heeft me tot een gelukkiger en vrediger mens gemaakt en dat proces gaat door.

Vanuit mijn opgedane kennis, ervaringen en enthousiasme begeleid ik yoga/meditatie-avonden bij de Stichting Vipassana Meditatie Zwolle. De combinatie yoga en meditatie wordt door de deelnemers als heel prettig en inspirerend ervaren. Naast de beoefening op de lesavond biedt de lesstof handvaten voor het dagelijks leven. Er is afwisseling in de lessen en er is ruimte en tijd om ervaringen en inzichten te delen in een omgeving waar men zich op zijn of haar gemak voelt.
Je bent van harte welkom!

Telefoonnummer: 06-26895989
E-mailadres: yogaenzovoort@gmail.com