Cursus Yoga – Meditatie en Cursus Compassie

CURSUS YOGA – MEDITATIE

De lessen worden gegeven door Erna Knikker. Daarvan worden 2 lessen gegeven door Dingeman Boot in zijn yoga-meditatieruimte Hoefslagmate 44 in Zwolle-Zuid. 

De kosten voor de lessen van Erna zijn:
op maandag 14 x €12= € 168.
Als je uitsluitend moet rondkomen van een inkomen volgens de bijstandsnorm of ben je student, betaal je na overleg met de voorzitter (038-4660464) € 95.

op woensdag 15 x €12= € 180.
Als je uitsluitend moet rondkomen van een inkomen volgens de bijstandsnorm of ben je student, betaal je na overleg met de voorzitter (038-4660464) € 100.

CURSUS Compassie
Deze lessen worden gegeven door Marja Schokker.
“ Door het beoefenen van compassie lukt het me gemakkelijker ervaringen toe te laten zoals zijn. Een zachte innerlijke hulpbron in mijn leven. Ik ben vriendelijker geworden naar mezelf en ook naar anderen. Ik ervaar meer veerkracht en moed in het omgaan met stress en lijden van mezelf en anderen.”
Marja

Op donderdag 8 en 22 februari, donderdag 8 en 22 maart geeft Marja Schokker een korte cursus van 4 avonden over compassie. Net als het ontwikkelen van opmerkzaamheid en wijsheid is compassie een belangrijke kwaliteit die je ondersteunt in je dagelijks leven. Door actief te oefenen kun je compassie in je leven vergroten. Compassie is zorgzame, vriendelijke en accepterende houding naar ons eigen lijden en dat van anderen. En dat valt niet altijd mee.
Misschien herken je wel dat je regelmatig streng bent voor jezelf, dat er vaak een kritisch stemmetje tegen je praat. Dat je oordelen hebt over jezelf, je ervaringen en over anderen. Of je hebt regelmatig het gevoel tekort te schieten. Misschien zie je veel pijn en verdriet bij anderen en vraag je je af hoe je hiermee om kunt gaan.
De avonden starten we met een paar milde yoga-oefeningen gericht op het openen van het hart. Met behulp van (visualisatie) meditaties ervaar je wat compassie is voor jezelf en anderen. De oefeningen zijn praktisch en gemakkelijk in te passen in je meditatieproces en je dagelijks leven. Je krijgt hand-outs mee waarin uitleg wordt gegeven over compassie.

De cursus is voor iedereen die compassie wil vergroten in zijn dagelijks leven en die een waardevolle verdieping willen in hun meditatieproces. Een basis ervaring met mindfulness/meditatie is aan te bevelen.
De cursus is gebaseerd op het programma Compassie in je Leven (MBCL) van Frits Koster en Erik van der Brink.
(meer weten over Marja Schokker: kijk dan op de website)

De cursus Compassie wordt gegeven in het leslokaal aan de Stokmeesterlaan 1
De kosten voor 4 lessen Compassie zijn: € 60.
Als je uitsluitend moet rondkomen van een inkomen volgens de bijstandsnorm of ben je student, betaal je na overleg met de voorzitter (038-4660464) € 40.

Je kunt hier het lesschema en de leslocatie(s) vinden van deze cursus waarvoor je je hier kunt opgeven en (voorlopig) wordt ingeschreven.

Je wordt pas definitief ingeschreven als je het inschrijfbedrag hebt overgemaakt op rekening NL29TRIO0254744796 tnv Stichting Vipassana Meditatie Zwolle met vermelding: cursus y-m of Compassie en de avond. Als de naam van de rekeninghouder niet overeenkomt met de deelnemer dient de naam hiervan ook vermeld te worden. Inschrijving vindt plaats in volgorde van binnenkomst van de betalingen.

Schrijf je direct in!