Vipassana Meditatie Zwolle

Overzicht van inzicht-meditatie, leraren, cursussen en retraites.

Meditatie Instituut Zwolle

Meditatie instituut Nederland

Meditatie, retraites en andere meditatie gerelateerde activiteiten.

Vipassana retraites Zwolle

Vipassana retraites in Zwolle.

Opleiding meditatie leraar

Alles over de opleiding tot meditatieleraar.

Meditatie avonden Zwolle

Regelmatig worden meditatieavonden georganiseerd.

Pannananda

Pannananda Retraites

Vipassana meditatie retraites.

Satsang op
Zaterdagmorgen

Ondersteuning bij het meditatieproces. Iedereen is welkom.

Meditatie

Veel mensen hebben baat bij meditatie. Je kunt dit thuis doen, op een rustige plek. Daarnaast kan het prettig zijn om gezamenlijk te mediteren in een groep gelijkgestemden. Met begeleiding van een leraar kun je je meditatieproces verder ontwikkelen. Wij organiseren diverse cursussen en themadagen voor iedereen, jong en oud, die wil kennismaken en zich wil verdiepen in de Vipassanameditatie.

Vipassana is een meditatievorm uit het Boeddhisme die vooral in de zuidelijke landen van Azië wordt beoefend. Vipassanameditatie betekent inzichtsmeditatie. Een vrij simpele vorm van meditatie. Het principe van Vipassana is dat je je (voortdurend) bewust bent van wat er in het hier en nu plaatsvindt. Hierdoor leer je anders met de dingen in het leven om te gaan: bewuster, begripvoller en minder oordelend. Met als doel te worden wie je werkelijk bent. Vipassanameditatie voer je niet alleen op je meditatiekussen uit, maar integreer je in je dagelijks bestaan.

Je hoeft je geen Boeddhist te zijn of te worden. Deze vorm van meditatie is goed voor iedereen, ongeacht je levensovertuiging.

Voor meer informatie kun je contact opnemen